Megrendelés, jótállás, garancia Adatkezelési tájékoztató
Orrdugulás

Bár az orrdugulás apróságnak tűnik, mégis jelentős mértékben képes rontani életminőségünkön. Mivel előbb-utóbb szinte biztosan kénytelenek leszünk megbirkózni ezzel a bosszantó tünettel, érdemes minél többet megtudni a kialakulásáról, kezeléséről és megelőzéséről. Olvasson tovább, nálunk minden választ megkap a kérdéseire!

Az orrdugulás okai

Az orrüreg elzáródásának számos oka lehet, ezek közül most a leggyakoribbakat vesszük górcső alá:

  • Allergia, megfázás, influenza: Betegségek, melyekkel mindnyájan találkoztunk már. Ebben az esetben az orrot borító nyálkahártyát ellepő nyák az orrdugulás felelőse.
  • Orrcseppek: Akármilyen furcsa, az orrdugulás megszűntetésére fejlesztett készítmények maguk is előidézhetik a problémát. Túlzott használatuk ugyanis a nyálkahártya megduzzadását okozzák, ami egyenes út az orrduguláshoz.
  • Orrsövényferdülés: Egy kisebb mértékű elváltozás még nem, egy jelentősebb orrsövényferdülés azonban már komolyabb tüneteket is okozhat.

Miért veszélyes az orrdugulás?

Orrunk rendkívül hatékony a levegőben lévő baktériumok és egyéb kórokozók kiszűrésében. Orrdugulás esetén azonban kénytelenek vagyunk a szánkon át levegőt venni, és ez bizony egészségügyi kockázattal jár. A fertőzésveszélyen kívül az is problémát okoz, hogy a levegő felmelegítés nélkül, hidegen és szárazon jut a tüdőbe, ami táptalajt jelent a különböző betegségeknek.

Kezelés és megelőzés orrkürttel

Az orrdugulás elhárítására mind a népi, mind a hagyományos orvoslás számos megoldást kínál. Ilyen lehet a kamillateás inhalálás vagy az infralámpás kezelés. Egyre több orvos ajánlja ugyanakkor az orrkürtöt is, mely mellékhatások nélkül, természetes módon segít fellélegezni. A cégünk által forgalmazott RC-Cornet-N orrkürt mind akut, mind krónikus orrdugulás esetén remek megoldás, hiszen nemcsak felszakítja a váladékot, de edzi a felső légutak nyálkahártyáját is, így elkerülhetők a további megbetegedések.

Gyakran vagy huzamosabb ideje orrdugulástól szenved? Rendelje meg az RC-Cornet-N orrkürtöt, gyógyuljon gyógyszerek nélkül!